Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 06 mei 2022 @ 00:01 door Travelboy , 389 keer bekeken

Lil Nas X geeft dinsdag 8 november een concert in AFAS Live in Amsterdam. De show is onderdeel van de Long Live Montero Tour. De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 6 mei om 10:00 uur via Ticketmaster.

 

Lil Nas X
 

Vandaag heeft de met meervoudige platina en awards bekroonde superster Lil Nas X aangekondigd dat hij op zijn allereerste tournee gaat. De Long Live Montero tour, geproduceerd door Live Nation, doet dit najaar Noord-Amerika en Europa aan. Het Noord-Amerikaanse deel van de tour gaat van start op 6 september in The Fillmore in Detroit en stopt onder anderen in Chicago, Nashville, Los Angeles voordat het wordt afgesloten in het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco op 23 oktober. De Europese etappe begint op 8 november in Amsterdam en eindigt op 17 november in Barcelona, Spanje.

 

De langverwachte Long Live Montero tour verwelkomt fans in de wereld van Lil Nas X en viert het enorme succes van zijn veelgeprezen, Grammy genomineerde debuutalbum Montero. Het album werd opgenomen in veschillende Best of 2021 lijsten van onder andere Rolling Stone, Entertainment Weekly, People, USA Today, Billboard, LA Times en Complex vanwege, volgens Variety, “zijn genre-oprekkende benadering en verfrissend eerlijke verkenning van liefde en eenzaamheid”. Het gecertificeerde platina-album, dat Billboard een ‘meesterwerk’ noemt, bevat ook het 4x platina-hit nummer ‘Industry Baby’ featuring Jack Harlow. Het nummer bereikte #1 in de Top 40 radio en #1 in de Billboard Hot 100. ‘That’s What I Want’, de derde platina-single van het album, werd onlangs Nas’ derde #1 track in de Top 40 radio.

 

Over Lil Nas X

 

Lil Nas X is een 23-jarige award-winnende rapper, zanger en songwriter uit Atlanta, Georgia. Door Billboard ‘een internationaal erkend fenomeen’ genoemd. Hij werd bekend in 2019 toen hij ‘Old Town Road’ uitbracht en tegelijkertijd de muziekindustrie op zijn kop zette door het verbrijzelen van genrenormen, het ontwrichten van de hitlijsten en wereldwijd viraal te gaan. De remix van het nummer met Billy Ray Cyrus werd de langstlopende nummer 1 single in de geschiedenis van de Billboard Hot 100 na 19 weken op dezelfde positie. De 16x platina-hit is het meest gecertificeerde nummer in de RIAA geschiedenis en wordt erkend met talloze prijzen, waaronder twee Grammy’s.



Na het uitbrengen van zijn eclectische EP “7” in juni 2019, met daarop 6x platina track ‘Panini’ en 2x platina track ‘Rodeo’, keerde Lil Nas X in november 2020 terug met zijn platina single ‘HOLIDAY’, gevolgd door de 3x platina hit “MONTERO (Call Me By Your Name)” in maart 2021. Het queer anthem lokte het broodnodige dialoog over de hele wereld uit, debuteerde op #1 in de Billboard Hot 100, bleef meer dan een maand lang bovenaan de Spotify Global hitlijst staan en werd voortgestuwd naar #1 in de Top 40 en Rhythm Airplay hitlijsten. De veelzijdige artiest en internetkoning, die al een mode icoon werd genoemd vanwege al zijn ongelooflijke opvallende looks, bracht in september 2021 zijn veelgeprezen Grammy genomineerde debuutalbum Montero uit.


Het album werd opgenomen in veschillende Best of 2021 lijsten van onder andere Rolling Stone, Entertainment Weekly, People, USA Today, Billboard, LA Times en Complex vanwege, volgens Variety, “zijn genre-oprekkende benadering en verfrissend eerlijke verkenning van liefde en eenzaamheid”. Het gecertificeerde platina-album, dat Billboard een ‘meesterwerk’ noemt, bevat ook het 4x platina-hit nummer ‘Industry Baby’ featuring Jack Harlow. Het nummer bereikte #1 in de Top 40 radio en #1 in de Billboard Hot 100. ‘That’s What I Want’, de derde platina-single van het album, werd onlangs Nas’ derde #1 track in de Top 40 radio. Lil Nas X werkt momenteel in de studio aan zijn tweede album.

 

www.afaslive.nl/agenda/lil-nas-x



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.