Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 09 juli 2021 @ 03:52 door Travelboy , 389 keer bekeken

Geen Vierdaagse en Vierdaagsefeesten maar wel een Roze Woensdag. Het Nijmeegse gayfeest kent dit jaar de editie ‘Roze Woensdag Jong!’ gericht op de jonge generatie.

 

Het aangepaste feest is dit jaar op 21 juli rond het Mariënburgplein. Met bekende namen als Splinter Chabot en  Maxime Albertazzi.

 

Al zo'n twintig jaar heet de woensdag van de Vierdaagse Roze Woensdag. Het begon als een feestje bij een paar gay-cafés in de Van Welderenstraat. Inmiddels kleurt de halve stad roze. Veel wandelaars trekken een roze shirt aan en ook het publiek doet mee. Het feest stond voor corona in de top drie van gayfeesten in Nederland.

 

Dit jaar een bescheiden evenement voor jongeren in de bibliotheek, LUX en op het Mariënburgplein. Een jongerenredactie heeft het programma samengesteld. Bedoeld om de LHBTIQ+-community te laten zien en queer jongeren het gevoel te geven dat ze zichzelf mogen zijn.

 

Bekende auteurs


In LUX interviewt de schrijvende performer Naomi Grant auteurs Splinter Chabot en Edward van de Vendel. Splinter Chabots Confettiregen is dit jaar genomineerd voor het Beste Boek voor Jongeren. In 2020 deed hij mee aan het populaire tv-programma Wie is de Mol? Edward van de Vendel heeft al meer dan 80 jeugdboeken op zijn naam staan. Zijn interview- en dichtbundel Gloei is onlangs onderscheiden met een Zilveren Griffel én een Zilveren Penseel. Tijdens Roze Woensdag neemt hij Marijke en Ntando mee, jongeren die hij interviewde voor Gloei.

 

Maxime Albertazzi is te vinden in de bibliotheek. Ze deed in 2018 mee aan het Junior Eurovisie Songfestival en spreekt in haar populaire Instagram- en TikTok-stories vaak over LHBTIQ+. De bieb is op Roze Woensdag ook het domein van House of Heels met hun mini-play-Dragshow. Valentina en Marcella gaan in hun Drag-o-theek helemaal los met make-up en styling.

 

Zie ook obgz.nl/agenda

bron: Gelderlander



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.