Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 15 januari 2023 @ 03:15 door Travelboy , 255 keer bekeken

Het International Film Festival Rotterdam staat voor de deur! Van 25 januari tot en met 5 februari 2022 keert het festival terug in de Rotterdamse bioscopen. Ook dit jaar worden er wederom LHBTQ+-films van hoge kwaliteit geprogrammeerd. Hieronder lichten we er alvast enkele uit.

 

  • Blue Jean speelt zich af in het noorden van Engeland, 1988. Margaret Thatchers conservatieve regering voert het beruchte artikel 28 in. Jean is gay, maar niet uit de kast. Ze houdt haar privéleven en werk gescheiden, maar door de komst van een nieuwe leerling dreigen Jeans werelden met elkaar in botsing te komen. De film is genomineerd voor verschillende prijzen en won onder andere BIFA 2022 - Best Lead Performance.
  •  

 

  • De Spaanse film La amiga de mi amiga gaat over de hoofdrolspeelster Zaida die haar leven ziet als een film; nadat ze net gedumpt is volgt de film haar bij een reeks snel wisselende dates in de queer scene van Barcelona. Uiteindelijk valt ze als een blok voor Lara, een mede-filmmaker en toevallig de vriendin van haar vriendin. De film beleeft op IFFR zijn wereldpremière.

 

  • Fogo-Fátuo is het nieuwste queersprookje van IFFR-favoriet João Pedro Rodrigues. De film gaat over een jongeman die zich ontworstelt aan zijn bekrompen koninklijke familie en kiest voor de geneugten van seks met brandweermannen. Fogo-Fátuo is een modernistische musical die de grenzen van ras, klasse en gender verlegt.

 

  • In de Zuid Afrikaanse Stiekyt - Etienne Fourie, 2022, Zuid-Afrika, 100 min. De werkloze soapacteur James treedt op als dragqueen om zijn gezin te onderhouden, maar als een collega-dragqueen dood wordt aangetroffen, moet hij de gevaren van zijn eigen ambities onder ogen zien in dit schaamteloos kitscherige en innemende drama van de Zuid-Afrikaanse filmmaker-schrijver Etienne Fourie.
  •  

Het hele programma staat vanaf 18 januari online

 

bron: www.gaysite.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.