Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 17 december 2021 @ 00:13 door Travelboy , 341 keer bekeken

Galerie MooiMan in Groningen bestaat vijftien jaar. Dit wordt gevierd met ‘Precious Paperworks’, een expositie waarin werken op papier en werken van papier centraal staan.
 

Galerie MooiMan opende haar deuren uit idealistische overwegingen. Na het sluiten van galerie Faubourg in Amsterdam had Nederland destijds – de eerste expositie werd op 17 december 2006 geopend – namelijk geen galerie meer die de man in de kunst centraal stelde.

 

Bij Galerie MooiMan bleef die focus in de vijftien jaren die volgden onveranderd; met enkele spraakmakende exposities tot gevolg. Ze ontwikkelde zich bovendien tot uitgeverij van kunstboeken en kunstkalenders met enkel de man in de kunst.

 

'Garçon Adidas' van Bastiaan Mol.

 

Werken op of van papier

 

De jubileumexpositie Precious Paperworks toont ruim honderd werken op of van papier van kunstenaars als Anton Abela, Roland Berger, Paul van Dongen, Jan Mattheus de Grauw, Rinaldo Hopf, Fernando Madera, Cornelius McCarthy, Bastiaan Mol, Niels Smits van Burgst, Hannes Steinert, Sergey Svetlakov, Benno Thoma, Hans van der Veen en Ralf Wehrle & Uwe Frank.

 

Daarnaast is ruimtelijk werk te zien van Anders Wolhar (porselein) en RiJon Crystal Art (beelden).

 

Deel verkoopopbrengst voor LGBT Asylum Support

 

Een deel van de opbrengt van de verkoop van de aquarellen van Jan Matheus de Grauw, wordt geschonken worden aan LGBT Asylum Support. Deze stichting zet zich in voor lhbti-asielzoekers in Nederland.

 

De expositie wordt zondag 12 december geopend en loopt tot en met zaterdag 26 maart 2022. Alleen op de openingsdag trakteert de galerie op 15 procent korting op alle aankopen.

 

bron: www.dvhn.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.