Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 16 november 2022 @ 01:38 door Travelboy , 308 keer bekeken

Vanaf 24 november (2022) tot en met 12 januari (2023) treedt Frederique Spigt op met Annet Malherbe in diverse plaatsen in Nederland. In de voorstelling ELVIS NEVER LEFT THE BUILDING PART II zingen de dames muziek van Elvis, met muzikale omlijsting van het Noordpool Orkest.

 

Annet en Frédérique laten Elvis herleven - RTL LATE NIGHT

 

Frederique Spigt

 

Geboren in Rotterdam en afgestudeerd aan de kunstacademie, brak Frédérique midden jaren tachtig door als leadzangeres bij de Rockband 'I've got the bullets'. In 1996 ging ze solo en inmiddels is ze een iconisch boegbeeld in de lesbische scene. Wat niet iedereen van haar weet, is hoe veelzijdig ze is. Zo heeft ze ook al eens in een film gespeeld en tekende ze met Oost-Indische inkt de illustraties voor de dichtbundel 'Frédérique Spigt tekent ervoor' van Frans Vogel. Ze won samen met fysicus Reinoud Lavrijsen in 2016 de Nationale Wetenschapsquiz.

 

In 2014 stond Frédérique in een interview samen met Katja in Zij aan Zij. Ze waren toen al goede vrienden van elkaar. Op Instagram zie je een vleugje van de dynamiek tussen de twee vrouwen. Voor wie de aflevering van Boerderij van Dorst met Frederique nog wil zien: er zit een kleine spoiler in het  stukje 'Tepelsteeltje' op het Instagram account @schuurmanenspigt.

 

ELVIS NEVER LEFT THE BUILDING PART II

 

Op 24 november is het zover. Vanaf dan treden Frédérique en Annet op, om te beginnen in Leeuwarden. Zij laten daar met het Noordpool Orkest de prachtige muziek van Elvis Presley weerklinken. Het orkest onder leiding van Reinout Douma bestaat uit een bigband, strijkers en houtblazers en soul en rhythm&blues pianist Roel-Mississippi-Spanjer. Het is een vervolg op het eerste deel, waarover de Volkskrant in 2015 schreef: 'Tot aan de achterste rij rock-'n-rollen op Hound Dog en Jailhouse Rock. Spigt en Malherbe zingen met volle overgave en vormen bovendien een charismatisch duo.'

 

Voor wie kaartjes wil bemachtigen:

24 november, Leeuwarden.

26 november, Stadskanaal.

3 december, Gouda.

9 december, Groningen.

10 december, Hoorn.

13 december, Zwolle.

16 december, Wageningen.

17 december, Steenwijk.

29 december, Haarlem.

5 januari, Utrecht.

7 januari, Enschede.

12 januari, Rotterdam.

 

Ondertussen kun je nog even genieten van het optreden van Frédérique en Anet bij RTL Late Night waar ze onder andere het favoriete Elvis lied van Humberto Tan laten horen, Always on my mind. Een lied waarvan ook het origineel nog steeds zijn glans niet heeft verloren.

 

bron: www.zijaanzij.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.