Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 21 september 2021 @ 00:01 door Travelboy , 383 keer bekeken

Als protest tegen haat- en geweldsincidenten tegen de lhbti-gemeenschap in onder meer Rotterdam houden belangenorganisatie COC en GayRotterdam zaterdag een demonstratie. De mars, onder het motto Proud Together, vindt plaats tijdens Rotterdam Pride.

 

Vorige maand werd het pand van het COC in Rotterdam beklad, evenals de sportschool van de oprichter van de Roze Kameraden, de nieuwe lhbti-supportersvereniging van Feyenoord. Dit weekend zijn ruiten ingegooid en bekladdingen achtergelaten bij het huis van Feyenoord-directeur Mark Koevermans in Berkel en Rodenrijs. De politie liet maandag weten de verschillende incidenten te onderzoeken, maar nog geen uitspraken te kunnen doen over een mogelijk verband.

 

"Ook buiten Rotterdam vonden het afgelopen jaar meerdere incidenten plaats die een diepe impact hadden op onze gemeenschap", aldus de organisaties. "Er was de brandstichting in een studentenflat in Amsterdam, er waren jongeren die uit de kast werden gedwongen op een middelbare school in Gorinchem en Frédérique werd in elkaar geslagen vanwege haar genderidentiteit."

 

De tocht begint zaterdag om 11.00 uur bij het stadhuis aan de Coolsingel en eindigt rond 14.00 uur bij de Parkkade aan de Maas. De gemeente heeft volgens het COC en GayRotterdam met de betoging ingestemd, mits die voldoet aan de coronamaatregelen.


bron: https://capelsdagblad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.