Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 21 september 2022 @ 00:00 door Travelboy , 356 keer bekeken

 Het jaarlijkse Amsterdam Spanish Film Festival vindt dit jaar plaats van 5 tot 9 oktober, en kondigt zichzelf aan als een gastronomisch en cultureel evenement met een selectie van top gasten die samen films bespreken, en waar genoten kan worden van live muziek, Spaanse hapjes en drankjes.

 

Op zaterdag 8 oktober is er dit jaar een heuse gay-night (eh sorry: "LGBTQIA+"- avond), leuk is dat je Adrián Silvestre kunt ontmoeten, die persoonlijk zijn film "Mi Vacío y Yo" ("Mijn leegte & ik") komt presenteren. Hij wordt vergezeld door actrice en scenarioschrijver Raphaëlle Pérez, die ook aanwezig zal zijn voor een exclusieve Q&A. Uiteraard ontbreekt een gratis drankje niet.

 

De avond vervolgt met de film "Veneno", het verhaal van een worstelende transgendervrouw, die in de jaren negentig beroemd werd en het publiek veroverde met haar charmes en unieke kijk op de wereld.

 

 

 

MI VACÍO Y YO

(Mijn leegte en ik)

 

Het scenario voor dit sociaal-realistische drama kwam tot stand in nauwe samenwerking met hoofdrolspeler Raphaëlle Pérez en door gebruik te maken van de ervaringen uit Het Apenpokkenvirus, een kort overzicht Eigenzinnig Streetheart Festival keert op 10 september terug in de Kerkstraat Reportage: House of Hiv, 40 jaar vechten, rouwen, zorgen en liefhebben g g verschillende queergemeenschappen. Van dichtbij gefilmd waarbij persoonlijke, intieme momenten worden afgewisseld met Raphi's vele ontmoetingen en haar online persona, die verandert naarmate ze zichzelf beter leert kennen. Raphi, uit Frankrijk, fantaseert over romances met prinsen en over het stichten van een traditioneel gezin. De werkelijkheid is echter anders.

 

Spanje (2022), 96 min,

drama Za. 8 okt, 18:30 uur,

Eur. 11,- Q&A met Adrian Silvestre & Raphaëlle Pérez, met een gratis drankje na de voorstelling

i.s.m. de Roze Filmdagen

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Veneno

 

Madrid, we gaan terug naar april 1996. Een van de meest populaire late-night shows gaat de straat op voor een item over prostitutie en plotseling komt ze in beeld: lang bruin haar, knalrode lippen, volle borsten en een scherpe babbel. Bijna van de ene op de andere dag werd Cristina 'La Veneno' Ortiz (1964-2016) een mediasensatie en ontpopte ze zich tot een van de meest zichtbare transgenders in de Spaanse entertainmentindustrie.

 

Bijna 25 jaar na haar televisiedebuut verschijnt de biografische serie Veneno, die de erfenis van het transicoon en sekssymbool nieuw leven inblaast. "La Veneno" vertelt het verhaal van een worstelende transgendervrouw, die in de jaren negentig beroemd werd en het publiek veroverde

 

 Spanje (2020),

120min, drama Za. 8 okt, 21:00 uur,

Eur. 11,- met een drankje na de voorstelling. in samenwerking met Cinemien

 

Onze eerdere en uitgebreide bespreking van Veneno kun je hier hier terug lezen

 

------------------------------------------------------------

 

De bronafbeelding bekijken

 

Het Amsterdamse Spanish Filmfestival vindt sinds 2015 jaarlijks plaats. Deze editie van dit filmfestival vindt plaats van 5- 9 oktober 2022 op meerdere locaties in Amsterdam: Pathé Tuschinski, Eye Filmmuseum, LAB111 en OBA Oosterdok.

 

De gay night vindt plaats in LAB111, Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam (zie www.lab111.nl) (Oud-West).

Meer info en kaarten op www.spanishfilmfestival.nl.

 

bron: Gay News ® - Home



Reacties

  • Travelboy
    woensdag 21 september 2022, 00:55

    Dat is lekker dichtbij! 200 meter van mijn huis

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.