Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 31 mei 2023 @ 00:04 door Travelboy , 153 keer bekeken

Theater Oostpool speelt De Kleine Gaymeermin, naar het wereldberoemde sprookje De Kleine Zeemeermin van Hans Christian Andersen. Te zien van 6 t/m 10 juni in Theater Oostpool aan Nieuwstraat 58 in Arnhem.

 

Scène uit De Kleine Gaymeermin.

 

Regisseur Char Li Chung en de derdejaars studenten van de ArtEZ Toneelschool doken met het oorspronkelijke verhaal en de daarop gebaseerde Disneyfilm de repetitieruimte in. Een kleine twee eeuwen nadat Andersen het voor zijn geliefde schreef, brengen ze zijn verhaal op de manier waarop hij het wellicht zelf het liefst had willen vertellen.

 

De onderwaterwereld lijkt de perfecte plek voor de kleine zeemeermin. Toch is hij niet gelukkig. Wanneer hij de prins van de bovenwaterwereld redt van de verdrinkingsdood, raken ze op slag verliefd. Ze vinden elkaar in het onstilbare verlangen naar een wereld om in thuis te komen. Maar bestaat die wereld waarnaar ze zoeken wel?

 

De Kleine Gaymeermin is een mix van toneel en musical, van Andersen en Disney, van het leven onder en boven water. Een verhaal over liefde en je plek vinden, en de offers die je bereid bent daarvoor te brengen.

 

De ArtEZ Academie voor Theater & Dans en Theater Oostpool werken voor de dertiende keer samen. Elk jaar maken derdejaars studenten als onderdeel van de acteursopleiding een voorstelling met Theater Oostpool. Onder leiding van regisseur Char Li Chung en het Oostpoolteam wordt een nieuwe generatie acteurs klaargestoomd voor het professionele podium. De Kleine Gaymeermin als queer hervertelling van een klassiek verhaal past naadloos in het oeuvre van Char Li Chung. 

 

Meer info: oostpool.nl/de-kleine-gaymeermin.

 

bron: www.arnhemsekoerier.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.