Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 28 september 2022 @ 00:50 door Travelboy , 22974 keer bekeken

Amsterdam Dance Event (ADE) blijft het grootste en belangrijkste indoorfestival voor elektronische muziek ter wereld. Ook worden er weer conferenties georganiseerd: het ADE bestaat uit verschillende sub conferenties en subevenementen, waaronder GDE, , Het kleine broertje van Amsterdam Dance Event. Hiermee zet ADE zijn wereldwijde impact voort. GDE-evenementen dragen een duidelijke boodschap uit tegen genderdiscriminatie, racisme en homofobie.

 

 

Drag me to Heaven

 

Dj Benjamin Evenementen en EPM Productions keren weer terug met een fantastische ADE-programmering, met 26 evenementen tijdens vijf ADE-avonden en met meer dan 130 artiesten uit 23 verschillende landen. Het ADE loopt van 19 t/m 23 oktober.

 

Nieuw in het GDE-aanbod van dit jaar is de Taboo-bar met een 5-daags programma en een rondvaart-evenement van 3 dagen op Starboard Boats. Om het GDE-concept vernieuwend te houden en te zorgen voor nieuwe ideeën en artiesten en nog meer diversiteit, brengt het GDE-team voor het eerst enkele dragshows en drag-optredens naar het ADE, met evenementen zoals Drag Me To Heaven.

 

In de Prik presenteren Japanse artiesten een showcase met enkele van de beste Dj's en muziekproducenten uit Tokio. Er is een pure techno line-up in The Web Bar met artiesten van India tot Pakistan. Lesbique, een van Amsterdams beste queer-evenementen, debuteert op het ADE in de GDE-line-up.

 

 

Blend XL gaat elke dag open tot 5 uur 's ochtends en biedt de hele nacht gratis toegang, waardoor deze GDE-locatie een unieke plek is om te feesten. The Jungle Club, vroeger Club Yolo, veranderde van naam en eigendom, maar blijft actief onder het programma van GDE.

 

Women Of House, een van GDE's meest gewilde feesten met een top tien notering in ADE's aanbevolen evenementen in 2021 ADE s aanbevolen evenementen in 2021, presenteert de beste vrouwelijke dj's gedurende drie evenementen en is er voor de achtste keer bij.

 

Dj Benjamin (Benjamin Aillery), programmamanager bij GDE, zegt: “de homocultuur en al zijn subculturen zijn zo belangrijk in de elektronische muziekindustrie. De vibes, de vrijheid en harmonie, en hoe wij als muziekproducenten, en natuurlijk de evenement-organisatoren, dit weerspiegelen in onze muziek of ons evenement is zo belangrijk. Dragcultuur of crossdressers die mc’s hosten, brachten deze essentiële elementen altijd in de clubs. Entertainment op zijn best."

 

"Toen Pride Amsterdam mij vroeg om dit jaar de Dam Square te headlinen, koos ik er direct voor om met enkele van de beste drags te werken om mijn show te hosten. Nu vind ik het hoog tijd om de queens opnieuw uit de kast te halen voor het ADE.”

 

 

Amsterdam Dance Event 19- 23 oktober 2022.

 

Een overzicht van alle evenementen, locaties, data en tijden vind je op www.gay-danceevent.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.