Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 16 augustus 2021 @ 00:20 door Travelboy , 433 keer bekeken

De light-editie van de Antwerp Pride heeft in totaal zo’n 15.000 bezoekers getrokken naar de verschillende activiteiten. “Ik ben zelf heel gelukkig en heb ook veel gelukkige mensen gezien”, reageert voorzitter Bart Abeel. “Het was een kleinere editie, maar het feestelijke gevoel was misschien nog wel groter dan andere jaren.”

 

Met dank aan het Covid Safe Ticket kon er op het Operaplein echt gefeest worden, zonder mondmasker en social distance. Zowel zaterdag als zondag konden daar tot een kleine drieduizend mensen komen dansen op de beats van verschillende dj’s met de Opera als decor. “Het was daar full house en er waren ook bezoekers uit Frankrijk, Duitsland en Nederland”, vertelt Bart Abeel. “Er kon gefeest worden op een manier die we niet meer gewend zijn, dus dat was heel tof. Op het Steenplein kon ook gefeest worden en de andere activiteiten trokken eveneens veel publiek. Dankzij de weergoden, die ons gunstig gezind waren, zaten ook de terrassen in de stad goed vol. Ik ben heel dankbaar voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.”

 

Het openingsfeest in het OLT in het Rivierenhof (1.100 bezoekers) was ook een succes. “Dat was voor het eerst, maar misschien houden we het er wel in”, zegt Bart Abeel. Hij hoopt volgend jaar voor de vijftiende editie opnieuw een gewone Pride met een grote parade door de stad te kunnen organiseren. Het Operaplein zal dan te klein zijn als feestlocatie. “Twee jaar geleden waren er 20.000 bezoekers, dat past daar niet.”

 

Het thema van de Antwerp Pride dit jaar was #notjustwords. De portretten van Trail of Stories staan nog tot en met 31 augustus in het Antwerpse straatbeeld.

 

bron: www.gva.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.