Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 29 augustus 2023 @ 00:00 door Travelboy , 136 keer bekeken

Op zaterdag 2 september vindt Dordrecht Pride plaats op en rond het Stadhuisplein in Dordrecht. En deze keer organiseert Dordrecht een regionale Pride Walk.

 

De Pride Walk is een kleurrijke parade voor liefde en saamhorigheid dwars door de straten van de historische binnenstad. Met alle incidenten van de afgelopen periode in het achterhoofd kunnen deelnemers, waaronder politieke partijen, (sport)verenigingen, bedrijven, scholen en GSA’s, laten zien dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Uiteraard uitgedost met regenboogvlaggen en gekleed zoals zij dat zelf willen. De deelname is gratis.

 

 

Speciale waterbussen: grootste Pride Walk ooit in Dordrecht

 

Dit jaar krijgt deze tocht nog een extra bijzonder tintje, omdat er – tegen het reguliere tarief – speciale Pride-Waterbussen zullen varen van Blue Amigo. Deze zullen in Alblasserdam, Sliedrecht, Rotterdam, Zwijndrecht, Hendrik-Ido Ambacht en Papendrecht mensen oppikken, die mee willen lopen met de parade of je reist gratis met de bus (Qbuzz) op vertoon van een regenboogaccessoire.

 

Vanaf het Otto Dickeplein in Dordrecht vertrekt de stoet om 16:00 uur richting het festivalterrein.

 

De mensen die eerder deelnamen aan onze Pride Walks gaven aan dat zij zich geborgen en gesteund voelden. Of zoals een tiener uit Zwijndrecht in zijn eigen woorden aangaf: “Ik voelde een golf van liefde over me heen komen. Ik ben niet alleen.”

 

Wat is er verder te doen?

 

Tijdens Dordrecht Pride is er op zaterdag 2 september ook een gezellige Roze Markt. Op deze markt kunnen niet alleen organisaties zich presenteren; ook staan er ondernemers met een divers aanbod dat aansluit bij de wensen van de Pride-bezoekers.

 

Ook organiseert Ontdek Dordrecht op 2 september een roze stadswandeling. Onder leiding van een gids kom je meer te weten over de verborgen geschiedenis van de homoseksuele gemeenschap in de oudste stad van Holland: van sodomievervolgingen en verbanningen uit de stad tot emancipatie en het homohuwelijk. De kosten voor deelname bedragen 5 euro.

 

Er is een cultureel programma op het podium voor de bibliotheek en naast de Pride Walk kan men ook genieten van de Pride Vaart vanuit de Riedijkshaven. Hierbij vaar je mee met het Schippersgilde langs de Pride Walk. De Dordrecht Pride wordt afgesloten met een afterparty in Bibelot, dat ook wel bekend staat als hèt poppodium van zuid-west Nederland.

 


De gemeente biedt alle winkeliers regenboogvlaggen aan en vraagt ook Dordtenaren die langs de route van de Pride Walk wonen, op deze dag de regenboogvlag uit te hangen. Winkeliers kunnen de vlag ontvangen via de ondernemersvereniging POBD. Bewoners kunnen de vlag op de dag zelf kopen bij de kraam van Dordrecht Pride bij het Stadhuis.

 



Reacties

  • kelvin070
    dinsdag 29 augustus 2023, 03:19

    en de Leiden Pride?

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.