Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 31 maart 2024 @ 00:49 door Travelboy , 60 keer bekeken

Van 5 t/m 14 april heeft in Amsterdam, Utrecht en online het Kaboom Animation Festival 2024 plaats met de meest creatieve, vernieuwende en gedurfde (inter)nationale animatieproducties.

 


 

Het programma bestaat onder meer uit 2D en 3D-animaties, Expended Animation, Poolse parels, themaprogramma Welcome Home en diverse queer titels. Een aantal titels zijn extra interessant:



In de internationale festivalfavoriet The Prince’s Dilemma (VS) van Devin Rowe moet prins Philip, die droomt van een eigen prins, kiezen tussen wat er traditioneel van hem wordt verwacht en zijn eigen geluk.


 

een jongen, net uit de kast, heeft geen idee hoe dat moet, homoseksueel zijn


The Sketch

 

The SketchIn de animatiedocu Outside the Lines (NL) van Stan Oversteegen vertellen drie queerjongeren openhartig over hun soms pijnlijke, maar vaak positieve ervaringen. “Het klinkt heftig, maar het is lifesaving om te voelen dat je er echt mag zijn. Dat je gevierd wordt, in plaats van getolereerd.”  

 

De Braziliaan Tomas Cali over zijn film The Sketch (FR): “Toen ik naar Parijs verhuisde leerde ik twee talen: Frans en tekenen. In een kunstenaarsatelier ontmoette ik model Linda Demorrir, net als ik transgender en immigrant. Terwijl ik haar teken, leer ik ook meer over mezelf.”



Dearly Departed (NL) van Gabrielle Lichtneker is een queer horrorkomedie over hoe je ook na je dood geluk kunt vinden.



Wooden MirrorWooden Mirror
 

 

In het kleurrijke Wooden Mirror (ES) van Sergi Sánchez zoekt een tiener naar zijn plek in het leven. Ambo is een prins in een koninkrijk waar de taken vastliggen: de mannen zijn krijgers en verdedigen de grenzen van het rijk, de vrouwen zijn verpleegsters en verzorgen de gewonde mannen.


 

In Melk (NL) van Niek de Leeuw – een film over relaties, seks en melk – heeft een jongen, net uit de kast, geen idee hoe dat moet, homoseksueel zijn. Mag hij kiezen voor huisje-boompje-beestje of moet hij juist experimenteren met veel bedpartners?



What It Takes (FR) van Kelse Phung en Fabien Corre is een pakkend pleidooi van een generatie trans- en non-binaire jongeren voor de erkenning van hun rechten.



Starry Will

Budapest Pride Spot (HU) van Luca Tóth is, zoals de naam al verraadt, de tv-reclame voor de Boedapest Pride.


 

  Kaboom Animation Festival, 5 tm 14 april 2024, Amsterdam, Utrecht & online
www.kaboomfestival.nl

   



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.