Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 04 juli 2024 @ 00:00 door Travelboy , 72 keer bekeken

In de Roze Maandag Express kunnen reizigers die niet uitgedost naar het station willen komen, zich klaar maken voor Roze Maandag in Tilburg. Drag Queen Elsa heeft een speciale ‘make-up room’ in de trein. 

 

De ‘All Inclusive’ trein van NS rijdt 22 juli naar Roze Maandag in Tilburg. Op de dag waarop gelijkwaardigheid, inclusie en acceptatie wordt gevierd in Tilburg tijdens de grootste kermis van de Benelux, brengt de Roze Maandag Express de eerste bezoekers vanuit Rotterdam rechtstreeks -via Dordrecht en Breda- naar Tilburg. Dragqueen-machinist Ruxy Bonaparte rijdt de passagiers naar Tilburg.

 

De trein staaat bol staat van muziek, feest en lekkernijen. Zo’n 300 dragqueens, prijswinnaars, NS’ers en andere gasten kunnen dansen op de feestdeuntjes van de Weekend Club, eten en zien hoe All Inclusive onze medewerkers zijn. Want voor NS is gelijkwaardigheid en acceptatie niet iets dat je alleen moet prediken, maar ook iets dat je moet doen.

 

Machinist Ruxy Bonaparte op de Roze Maandag Express

 

Dienstregeling

 


De Roze Maandag Express vertrekt op maandag 22 juli om 12.18 uur vanaf spoor 2 op Rotterdam Centraal. De trein komt om 13.17 uur aan in Tilburg op spoor 3.

 

Vertrek Rotterdam: 12.18 uur, spoor 2
Vertrek Dordrecht: 12:34 uur, spoor 4a
Vertrek Breda: 13:03 uur, spoor 6
Aankomst Tilburg: 13:15, Spoor 1

 

 

Queen Elsa

 

Make-up Room


De Roze Maandag Express heeft dit jaar voor het eerst een Make-up Room. Queen Elsa zorgt er daar voor dat een paar reizigers er piekfijn uitzien. Ze werkt in het dagelijks leven op het station. “Twee jaar geleden vroeg ik aan m'n manager of ik me op Amsterdam Centraal kon omkleden voor de Pride. Afgelopen jaar was er zelfs een complete Change Station op het station dat ik mocht openen.” Het is helaas niet meer zo vanzelfsprekend dat je als jezelf veilig over straat kunt. En sommige mensen vinden het dan ook prettig om zich op locatie uit te dossen. “Of je nou een gewone Roze Maandag bezoeker bent, drag, leather of hoe je jezelf ook wil uiten.” Via sociale media van NS kunnen reizigers zich aanmelden voor de make-up room. Ook als ze gewoon mooi feestelijk opgemaakt willen worden.

 

VIP 


In de Roze Maandag Express is iedereen een VIP. NS geeft tickets weg voor de Roze Maandag Express via Facebook en Instagram.

 

De hele rit is live te volgen op radio en tv via Kermis FM en OUTtv.

Pride Walk 


Na aankomst gaat het feest verder op station Tilburg. Terwijl een dj lekkere beats draait op het voorplein, kan iedereen op de foto met de dragqueens die aanwezig zijn. Daarna vertrekt de Pride Walk vanaf het station richting het kermisterrein voor de opening van Roze Maandag. 

 

bron: www.ns.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.