Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 15 februari 2024 @ 00:05 door Travelboy , 75 keer bekeken

In een hotelkamer aan zee heeft een oude acteur nog maar één doel in zijn leven: de as van zijn grote liefde uitstrooien en terugblikken op zijn leven. Daarover gaat de intieme en taboedoorbrekende voorstelling Dood aan Zee, met Barrie Stevens en Luuk Haaze.

 

 

Barrie Stevens speelt een oude acteur die nog maar één doel heeft in zijn leven: de as van zijn grote liefde die hij 25 jaar geleden verloor uitstrooien, om vervolgens zijn eigen leven te beëindigen. Hij strijkt hiervoor neer in een hotel aan zee, alwaar hij de jonge medewerker Sabri ontmoet. Die weet het besluit van de oude man een verrassende wending te geven.

 

taboedoorbrekend theater 

 

Hierover gaat de intieme, ontroerende en taboedoorbrekende voorstelling Dood aan Zee, waarin Barrie Stevens en Luuk Haaze een ode brengen aan de liefde, de dood en de zee. Het stuk is geïnspireerd op de roman Dood in Venetië én het leven van Barrie Stevens met zijn partner en grote liefde Leen Jongewaard. Zestig jaar Nederlandse showbizz en voor iedere theaterliefhebber een must om te zien.

 

Het script is geschreven door Jan Eilander en Gerardjan Rijnders. Die laatste tekende ook voor de regie. 

 

kwetsbaar, dapper en inspirerend

 

Luuk Haaze vertelt over zijn samenwerking met Barrie Stevens: “Ik vind de kwetsbaarheid die Barrie in deze voorstelling uit, ongelofelijk dapper en inspirerend. Ik hoop dat het publiek door ons samenspel een andere kant van Barrie gaat zien en aangegrepen wordt door het spannende, mysterieuze en kwetsbare toneelstuk geschreven door Gerardjan Reijnders. Dat de makers in het midden hebben gelaten wat feit is en wat fictie is in deze voorstelling is volgens mij heel sterk.”

 

Barrie Stevens vertelt waarom Dood aan Zee de moeite van het bekijken waard is: “Omdat het ons allen inzicht geeft in hoe we ons gedragen in het dagelijks leven, we camoufleren, verdraaien dingen omdat we denken dat dit ons een beter gevoel geeft. Het publiek krijgt een spiegel voorgehouden.”

 

De complete speellijst van Dood aan Zee is te vinden op de website van Barrie Stevens. En bekijk hieronder de theatertrailer van de voorstelling.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.