Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 18 mei 2024 @ 05:58 door Travelboy , 120 keer bekeken

Voor de 77ste editie van het Holland Festival zetten we vijf queer highlights uit het rijke programma voor je op een rijtje.

 

pearls

 

 

In Pearls neemt choreograaf Joshua Serafin het publiek mee op een betoverende reis door de wereld van queer veerkracht en identiteit. Geïnspireerd door persoonlijke verhalen en ervaringen, weeft deze voorstelling dans, muziek en poëzie samen tot een krachtige en ontroerende ervaring. Met een diepgaande focus op de diverse ervaringen binnen de queergemeenschap, biedt Pearls een eerbetoon aan de veerkracht en schoonheid van queer leven.

11 - 12 juni 2024, Frascati

 

hamlet - in the folds of time

 

 

In deze feministische versie van Shakespeare’s klassieker, waarin juist Hamlets relatie met haar moeder en haar geliefde Ophelia centraal staan, daagt associate artist Christiane Jatahy de grenzen van traditionele theaterrollen uit. Met een vrouwelijke, androgyne Hamlet, gespeeld door Clotilde Hesme, verkent deze voorstelling de complexiteit van genderidentiteit en expressie. Geïnspireerd door de genderfluïde thema’s in het werk van Shakespeare, biedt deze productie een eigentijdse kijk op een tijdloos verhaal.

21 - 23 juni 2024, ITA

 

carmen

 

 

Een gedurfde herinterpretatie van het klassieke verhaal, geïnspireerd door de opera van Bizet. Deze eigentijdse productie, geproduceerd in samenwerking met de Hartwig Art Foundation, tart traditionele genderrollen en biedt een frisse kijk op liefde, passie en verraad. Met een innovatieve benadering van het verhaal nodigt Carmen het publiek uit om na te denken over genderidentiteit en seksualiteit in de moderne samenleving.

23 juni 2024, Koninklijk Theater Carré

 

the faggots and their friends between revolutions

 

 

Een multidisciplinaire voorstelling geïnspireerd op het gelijknamige boek van Larry Mitchell. Deze unieke productie eert en verkent de kracht van de queergemeenschap door kunst, muziek en theater. Na de voorstelling wordt het feest voortgezet tijdens An Unapologetic Night Out, een bruisende afterparty die de nacht verlicht met queer trots en viering. De clubnight nodigt het publiek uit om diversiteit en inclusie te vieren, en vrijheid en expressie te omarmen.

13 - 14 juni 2024, Muziekgebouw, afterparty alleen op 14 juni

 

the romeo

 

 

Hoewel niet expliciet queer, omarmt The Romeo de subversieve energie van de ballroomscene en voguing. De voorstelling is een eerbetoon aan radicale inclusiviteit en zelfexpressie. Met een dynamische mix van dans, muziek en performance, nodigt The Romeo het publiek uit om de grenzen van gender en identiteit te verkennen in een sfeer van creativiteit en vrijheid. 

25 - 27 juni 2024, ITA

 

Het Holland Festival vindt plaats van 6 tot 29 juni 2024. Meer info en tickets via hollandfestival.nl.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.