Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 15 mei 2023 @ 00:00 door Travelboy , 185 keer bekeken

Pride Unite! Dat is het thema van de Alkmaar Pride 2023. Want trots verbindt! Dat draagt Pride Alkmaar tenminste uit met een hele week vol met diverse activiteiten en als hoogtepunt: De kleurrijke parade door de grachten van het mooie Alkmaar.

 

 

Maar daarnaast heeft elke zichzelf respecterende Pride heeft natuurlijk ook een Pride Walk. De Pride in Alkmaar is daarop geen uitzondering. En het wordt een muzikale Pride Walk bovendien! Want de Alkmaarse Pride Walk wordt namelijk muzikaal ondersteund door de Alkmaarse sambaband Bateria Unidos. Onder hun muzikale begeleiding gaat de Pride Walk op 20 mei  om 13:30 uur van start.

 

De looproute gaat van het Stadhuis naar het Clarissenbolwerk. Hier vindt de eerste Alkmaar Pride en Sport plaats. In samenwerking met onder andere Stichting Pride and Sports en Alkmaar Sport. Dit evenement maakt onderdeel uit van de activiteiten rondom 450 jaar Alkmaar Ontzet. Want dat wordt in Alkmaar nog altijd stevig gevierd: de bevrijdingvan de onderdrukking door de Spanjaarden. In Alkmaar begint namelijk de victorie!

 

Diverse sportverenigingen presenteren zich hier als inclusieve verenigingen, waar iedereen welkom is. Dit gebeurt aan de hand van diverse workshops en demonstraties. Dit alles gebeurt in een gezellige festivalsfeer compleet met muziek en diverse foodtrucks.

 

Verder worden er gedurende de gehele Pride Alkmaar week diverse films worden vertoond in het Filmhuis Alkmaar (voor een overzicht: check hun website!)


Ook vindt er in samenwerking met de GGD vindt op 24 mei een informatieavond plaats in het Gezondheidscentrum, dat gevestigd is op Zevenhuizen 10 in Alkmaar.

 

Buitenexpositie Intersekse
Op 17 mei opent burgemeester Anja Schouten de buitenexpositie Intersekse op het Stationsplein. Ter afsluiting vindt er op 23 mei, aansluitend op deze expositie, een informatieavond Intersekse plaats. Het programma van die avond bevat een korte documentaire, een optreden en ook een nagesprek in Bibliotheek Kennemerland. De bibliotheek vind je op de Gasthuisstraat 2, vlakbij het Canadaplein.

 

Pride Alkmaar is trots op dit mooie diverse programma, wat niet mogelijk geweest zou zijn zonder de inzet van alle vrijwilligers. Van 20 tot en met 28 mei verwelkomt Pride Alkmaar de lezers van Gaykrant dan ook graag bij een van de activiteiten. Alle informatie over het programma kun je vinden op www.alkmaarpride.nl.

 

Andere Prides
Krijg jij niet genoeg van Pride? Vier dit jaar dan ook Pride in Groningen! Daarnaast komt ook in Ede dit jaar weer een Pride. En Roze Zaterdag is weliswaar geen Pride, maar ook 17 juni belooft in Goes een mooie dag te worden! 

 

bron: www.gaykrant.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.