Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 27 augustus 2023 @ 08:09 door Travelboy , 131 keer bekeken

Van 1 tot en met 8 september 2023 verandert de stad in één grote bioscoop. Dan viert het Queer Film Festival Utrecht namelijk hun lustrum. Dat belooft een éxtra speciale editie te worden. Check het programma en bestel snel je kaarten!

 

Het thema dit jaar is Genderarions: queer past, present & future. Je zult dus films voorbij zien komen die een vorm zijn van queer protest: iets wat niet vaak op het grote scherm te zien is. Joost de Vries is voorzitter van het QFFU en vertelt: “Het kennen van je eigen LHBTQIA+ geschiedenis is essentieel om het heden goed te kunnen begrijpen en met een genuanceerde en kritische blik naar de toekomst te kijken.”

 

Je ziet tijdens QFFU meer dan zestig films in de vorm van shorts, documentaires, (inter)nationale premières en klassiekers van alle tijden. Duik in een verzameling van underground, experimentele en rebelse queer cinema parels in verschillende Utrechtse bioscopen en cultuurhuizen. Joost geeft een paar niet te missen tips voor QFFU 2023!

 

QFFU 2023 wordt geopend met de film Born in Flames | Beeld: via QFFU

 

Born in Flames en Queer Horror Shorts

 

De vijfde editie van QFFU wordt geopend met de baanbrekende film Born in Flames en het danscollectief Queer in Wonderland. Laat je meevoeren met science fiction, activisme en lekkere beats. De DJ’s van Queer in Wonderland zorgen dat de voetjes van de vloer gaan deze protestavond in De Helling.

 

Queer en horror zijn nauw verbonden. Hoe dat zit, ontdek je tijdens de Queer Horror Shorts avond in Beton-T op donderdag 7 september. Daar zie je niet alleen horrorfilms, maar staan ook performances op het programma.

 

Queer Horror | Beeld: via QFFU

 

Van docu tot kitsch

 

Born to Be is een documentaire over transzorg in de Verenigde Staten. QFFU werkt dit jaar weer samen met Utrechtse organisatie Colored Qollective – een organisatie die zich inzet voor LHBTQIA+ personen van kleur. Na de docu op zaterdag 2 september is er ruimte voor een open gesprek en wordt de link met Nederlandse transzorg gelegd.

 

QFFU heeft op 4 september nog een heel andere film in petto: Captain Faggotron Saves the Universe. Deze hilarische film gaat over de angst voor een gay planeet. Het is camp, het is kitch, het is precies wat je nodig hebt op de late maandagavond.

 

Captain Faggotron | Beeld: via QFFU

 

Queerness in Oost-Europa en prijswinnende films

 

Een nieuwe samenwerking dit jaar is die met art200 Queer Film Festival in Boekarest, Roemenië. Samen met QFFU is er een prachtig shorts programma samengesteld met films uit Oost-Europa, waaronder een film uit hun retrospectief over queerness en communisme.

 

Tot slot een topper van het programma: All the Colours of the World are Between Black and White. Deze film won de Teddy Award (dé queer prijs) bij de Berlinale van dit jaar. De film is zowel op maandag 4 als op woensdag 6 september te zien in het Louis Hartlooper Complex.

 

art200 shorts | Beeld: via QFFU

 

Koop nu je tickets

 

Er staat nog veel meer op het programma van het Queer Film Festival Utrecht 2023. Deze feestweek van 1 tot en met 8 september wil je niet missen! Tickets zijn nu te koop via de website van QFFU. Hier check je direct het programma en bekijk je trailers van de films die te zien zijn. Veel kijkplezier!

 

Deze jubileumeditie zie je films (in de open lucht) bij:

 

  • Villa Concordia
  • Louis Hartlooper Complex
  • Hoogt on Tour – Neude
  • Bibliotheek Utrecht
  • De Nijverheid
  • Beton-T
  • De Helling
  • Bar Beton/ Utrecht CS
  • ACU

 

bron: https://indebuurt.nl

 

 

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.