Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 19 januari 2024 @ 04:16 door Travelboy , 68 keer bekeken

Bryan is sinds jaar en dag verliefd op eenzelfde jongen. De mysterieuze en verlegen Tino fascineert hem enorm. De twee jongens vinden elkaar nadat Bryan zijn gevoelens uit en Tino de tijd heeft genomen om eveneens zijn gevoelens in woorden uit te drukken. Hun prille relatie wordt meteen op de proef gesteld wanneer Tino’s moeder op een gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht.

 

 

Kort daarna worden Bryan en Tino uit elkaar gehaald door een plotse ontvoering. Doorheen het verhaal leert Bryan enkele nieuwe mensen kennen, met ieder een apart verhaal. Zal hij Tino ooit nog heelhuids weerzien?

 

------------------------------------------------------------

 

Straf van Staf: net zeventien jaar geworden en al eerste boek uit

Staf Kerremans: knoop die naam in je oren. Hoewel zijn voornaam misschien wat ouder klinkt, is hij nog maar net zeventien jaar oud. De Massenhovenaar heeft met De weg naar mijn hart zijn eerste fictieboek uit. De kans is groot dat het niet bij een eenling blijft, want Staf Kerremans is een vat vol ideeën.

 

Staf Kerremans met zijn eerste boek.

 

Staf Kerremans kwam in Lier ter wereld maar is sindsdien geboren en getogen in Massenhoven. Hij volgde er de basisschool. Momenteel zit hij in zijn zesde jaar Economie-Moderne Talen in het Kardinaal Van Roey Instituut in Vorselaar. Met Lize Spit die ook uit Viersel komt en ook in het KVRI zat, heeft hij al een mooi lichtend voorbeeld.

 

De weg naar mijn hart (uitgeverij Boekscout) telt 256 pagina’s. Het gaat over Bryan, die sinds jaar en dag verliefd is op eenzelfde jongen. De mysterieuze en verlegen Tino fascineert hem. De twee jongens vinden elkaar. Hun prille relatie wordt meteen op de proef gesteld wanneer Tino’s moeder op een gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Kort daarna worden Bryan en Tino uit elkaar gehaald door een plotse ontvoering.

 

“Nee, het is geen autobiografisch boek”, zet Staf eerst een vraag recht die hij al meermaals kreeg. “Het is een fictieboek. Het gaat toevallig over een jongen die verliefd wordt op een andere jongen, maar die liefde vormt niet het hoofdthema. Vriendschap en vertrouwen zijn minstens zo belangrijk in het boek”, vertelt Staf. “En dan komen er nog wat plotwendingen bij, zoals de moord op zijn moeder en de ontvoering, zodat het ook wat in de crimi-sfeer komt.”

 

Staf Kerremans schreef De weg naar mijn hart eigenlijk al toen hij in het tweede middelbaar zat. “Zo’n boek is een heel proces. Ik heb het ook wat herschreven. Ik ben iemand die voortdurend ideeën noteert en allemaal heel ordelijk in mappen bijhoudt.”

 

Of hij al aan een tweede boek bezig is? “Zeg maar een vierde!”, roept zijn moeder. “Er zijn wat terugkerende personages. Mijn volgend boek sluit eigenlijk aan op De weg naar mijn hart, maar het kan ook op zichzelf bestaan. Toch ga ik zeker nog een jaar wachten om het te publiceren. Boeken schrijven is geen bandwerk. Wie weet ga ik wel voor een trilogie? Vroeger keek ik ook graag naar langlopende series op televisie.”

 

In zijn vriendenkring is het bekend dat hij schrijft, maar op school tegen leerkrachten heeft hij er nog niets over verteld. Staf is volgens zijn huisgenoten iemand met onmenselijk veel inspiratie. Een writer’s block zal hem niet gauw overkomen. “Liefst zou ik volgend schooljaar iets met talen verder studeren.”

 

Welke auteurs hij zelf graag leest? “Lucinda Riley van De Zeven Zussen, M.J. Arlidge in het thrillergenre en Colleen Hoover, bekend van haar romans voor jongvolwassenen.”

 

Hoe het voelt om auteur te zijn? “Iemand vroeg om te signeren. Dat is leuk, maar nog wat raar.”

 

bron: www.nieuwsblad.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.