Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 01 november 2022 @ 00:02 door Travelboy , 330 keer bekeken

Angelo Tijssens is acteur en theaterregisseur en schreef mee aan de scenario’s van ‘Girl’ en ‘Close’ van cineast Lukas Dhont, twee succesvolle Vlaamse films die op het festival van Cannes in de prijzen vielen. Nu debuteert hij als romanschrijver met ‘De randen’, dat duidelijke raakvlakken heeft met beide films.

 

 
De Randen

 

Het verhaal is zo samengevat: een adolescent, die een problematische relatie heeft met zijn gewelddadige en aan de drank verslaafde moeder, ontdekt zijn homoseksualiteit en beleeft zijn eerste grote liefde. Vele jaren later ontmoeten de twee mannen elkaar terug en blijken de gevoelens nog niet verdwenen te zijn, maar wel nog altijd even verwarrend.

 

De randen is een roman zonder paginanummering, alsof die van de bladzijden zijn gevallen. Wat het tot een unieke leeservaring maakt, is Tijssens’ directe en intense stijl waarmee hij beschrijft hoe de jongen zijn schrijnende jeugd overleeft en hoe hij vele jaren later in een kuststadje zijn oude liefde opzoekt. Tijssens schrijft haast zonder opsmuk over verlangen en de zoektocht naar een soulmate en, wanneer je die dan (opnieuw) vindt, de barrières die er zijn om toch bij elkaar thuis te komen.

 

De auteur laat veel open maar raakt diep aan universele thema’s die hij met mateloze ontroering maar zonder een zweem van klefheid heel persoonlijk inkleurt. De randen is een indrukwekkende debuutroman.

 

bron: www.nieuwsblad.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.