Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 08 mei 2022 @ 00:03 door Travelboy , 288 keer bekeken

Journalist en oud-hockeyprofessional Pepijn Keppel heeft via sociale media doodsbedreigingen ontvangen vanwege zijn boek waarin hij vertelt over zijn lastige coming-out in de sportwereld. Dat vertelde Keppel maandagavond in het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

 

Keppel werd gezien als een van de grootste jonge hockeytalenten van Nederland. Maar mede doordat hij niet uit de kast durfde te komen, kwam er een vroegtijdig einde aan zijn sportcarrière. Hij schreef hier recent het boek De laatste man over.

De laatste man

"De NOS heeft vandaag online een item over mijn boek gemaakt", vertelde Keppel. "En dan krijg ik meteen weer doodsbedreigingen via Twitter en Instagram. Gay zijn is nog steeds een taboe, niet alleen binnen de hockeywereld. Nadat ik uit de kast kwam, heb ik nog een tijdje op semiprofessioneel niveau gehockeyd. Op het veld werd ik vaak uitgescholden door tegenstanders."

 

De oud-topsporter schreef zijn boek "voor alle kleine Pepijntjes die nu op het veld rondlopen. Opdat zij zien dat je wél uit de kast kan komen als je op het sportveld staat. En opdat tophockeyers die nu actief zijn bewuster nadenken over wat het betekent om iemand in het team te hebben die niet hetero is. En dat diversiteit verder gaat dan seksuele diversiteit - dat geldt net zo goed voor culturele diversiteit."

 

zie ook TV Khalid & Sophie

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.