Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 15 januari 2024 @ 00:02 door Travelboy , 72 keer bekeken

Op 1 december is het het boek ‘Zeventien zijn is wreed' verschenen – De worstelingen omtrent zelfacceptatie, geaardheid en oude waarden op de weg naar volwassenheid’ van Mario Defauwes uit Margraten. Het boek, dat ingaat op hedendaagse thema’s zoals zelfacceptatie, identiteit en vertrouwen, is tevens zijn debuut.

 

Boekcover van het boek Zeventien zijn is wreed door Mario Defauwes.

 

Het verhaal volgt Maximilian vanaf het moment dat hij zeventien wordt tot zijn achttiende verjaardag. In deze periode worstelt hij met zijn geaardheid en zelfacceptatie. Daarnaast speelt ook heel erg mee wat hij denkt dat anderen van hem gaan vinden nu dat blijkt dat hij niet normaal is. Tegelijkertijd wordt iemand die dicht bij hem staat ziek en komt hij er ook nog eens achter dat zijn ouders jarenlang tegen hem hebben gelogen.

 

En dan wordt hij ook nog eens verliefd. Dit alles veroorzaakt een heleboel stress bij Maximilian waardoor hij heel erg geconfronteerd wordt met zichzelf. Hoe gaat hij om met die confrontatie? Wat gaat hij doen? Lukt het hem om dicht bij zichzelf te blijven?

 

Mario Defauwes: “Ondanks dat uit de kast komen tegenwoordig gemakkelijker gaat en in veel gevallen jongeren er voor kiezen helemaal niet meer uit de kast te komen, kan het proces van acceptatie van gevoelens en identiteit voor twijfel en stress zorgen bij een persoon. Ook in een breder kader, buiten seksualiteit, kom je als jongvolwassene voor veel vraagstukken te staan, die je niet altijd even gemakkelijk kunt accepteren van jezelf. Ik denk dat het thema van het boek daarom ook heel herkenbaar is voor veel mensen.”

 

Maar ook als de lezer zelf deze worstelingen niet heeft, is het een leuk, spannend boek over de weg naar volwassen worden en de keuzes die je daarin maakt. Het kan ook nostalgie opwekken bij de lezer die zichzelf teruggeworpen voelt naar deze leeftijd of dit soort situatie.

 

In dit boek staat dan ook niet slechts één hoofdthema centraal, maar juist de samenloop van allerlei omstandigheden. Mario Defauwes: “Het boek is geheel fictief, maar ik vond het belangrijk om het boek realistisch te houden. Er gebeuren in één jaar tijd altijd meerdere dingen, die samen invloed hebben op de manier waarop je met emoties en problemen omgaat. Daarom heb ik ook ervoor gekozen om, net als het echte leven, de samenloop van omstandigheden te laten bepalen hoe de hoofdpersoon om gaat met bepaalde situaties.”

 

Dit young adult boek, waarin Mario een herkenbare hoofdpersoon schetst die toont dat elke jongvolwassene vergelijkbare situaties ervaart, wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

 

Maximilian is net zeventien geworden. Hij is een stoere, maar rustige jongen. Onmogelijk dat uitgerekend hij gevoelens krijgt voor een jongen, toch? Wat als zijn oude, vertrouwde bestaan op zijn grondvesten schudt? Is zijn moeder wel écht zijn moeder? Wat als er een belangrijk persoon in zijn leven ziek wordt? Is hij diep vanbinnen wel die stoere jongen, zoals iedereen van hem verwacht? Oude normen en waarden worden op de proef gesteld. Hij moet keuzes maken. Laat hij zich leiden door zijn verstand en doet hij wat mensen van hem verwachten of kiest hij voor zijn gevoel en zijn eigen verlangens? Een ding is zeker; zijn leven staat op het punt om voorgoed te veranderen.

 

  • Debuutroman van Mario Defauwes
  • Een jaar in het leven van een zeventienjarige jongen waarna zijn leven nooit meer hetzelfde zal zijn
  •  

Een samenloop van omstandigheden die leidt tot het moeten maken van keuzes en jezelf mogen zijn

 

Over de auteur

 

Mario Defauwes werd op Eerste Kerstdag 1979 geboren in Maastricht. Hij studeerde af aan de Hoge Hotelschool in Maastricht en woonde voor korte periodes in Lake Forest, Illinois, Verenigde Staten, in Brussel en in Cannes en is op dit moment woonachtig in Zuid-Limburg. Hij is werkzaam als marketing professional en heeft onder andere artikels, persberichten en reclameteksten geschreven voor zakelijke doeleinden. Hij schrijft korte gedichtjes, verhalen en romans op persoonlijke noot. Met dit boek besloot hij uiteindelijk om toch een werk uit te brengen.

 

bron: https://limburg24.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.