Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 06 juli 2023 @ 00:01 door Travelboy , 140 keer bekeken

Welke queer boeken zijn er de afgelopen tijd verschenen? Ook deze maand tippen we in samenwerking met lezersplatform Hebban weer vijf nieuwe regenboogboeken, waaronder de autobiografie van Elliot Page en een sensueel verhaal over twee mannen in het Engeland van de negentiende eeuw. 

 

 

1) De nacht in de Telegraph Club - Malinda Lo

Malinda Lo is bekend door haar boeken waarin queer personen de hoofdrol spelen. Zo ook in haar nieuwste werk, De nacht in de Telegraph Club. Dat gaat over de Telegraph Club, een queer club in het Amerika van de jaren vijftig. Een tijd waarin Lily kans loopt het land uitgezet te worden, maar ook verliefd wordt op een vriendin. Hoe gaat ze daarmee om? 

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

 

Boekcover van De nacht in de Telegraph Club - Malinda Lo

De nacht in de Telegraph Club - Malinda Lo.

 

2) Het nieuwe leven - Tom Crewe

Het nieuwe leven is het debuut van de Britse schrijver Tom Crewe. Daarin neemt hij ons mee naar de periode waarin de beroemde queer schrijver Oscar Wilde werd gearresteerd omdat hij een relatie met een man had. John Addington is op dat moment bezig met een boek over persoonlijke en seksuele vrijheid. Maar durft hij dat te schrijven in een tijd waarin mensen vanwege hun liefde worden opgepakt?

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

 

Boekcover van Het nieuwe leven - Tom Crewe

Het nieuwe leven - Tom Crewe.

 

3) Pageboy - Mijn verhaal - Elliot Page

Twee maanden voor de wereldpremière van de film Juno ontdekte Elliot Page wie hij echt is: een trans man. In zijn autobiografie volgen we zijn reis naar de waarheid. We krijgen een kijkje achter de schermen van Hollywood en lezen over seks, liefde en trauma's. 

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

 

Boekcover van Pageboy - Mijn verhaal - Elliot Page

Pageboy - Mijn verhaal - Elliot Page.

 

4) Eindelijk Ellen - Ellen Jansen

Ellen Jansen deelt met haar lezers haar jarenlange gevecht met haar ware identiteit. Na een lange en zware strijd waarin ze enorm ongelukkig was, kon ze haar ware identiteit accepteren en omarmen. "Met dit boek wil ik een eerlijk en kwetsbaar verhaal vertellen over mijn transitie", zegt Ellen er zelf over. "Over wat het voor mij en mijn omgeving betekende. Ik hoop oprecht dat eenieder na het lezen van dit boek de kracht voelt om zijn of haar authentieke pad te bewandelen." 

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

 

Boekcover van Eindelijk Ellen - Ellen Jansen

Eindelijk Ellen - Ellen Jansen.

 

5) Femina - Janina Remirez

Winq-boekenredacteur Pim Lammers: "Als er één geschiedenisboek is dat je absoluut moet lezen, dan is het Femina. Dr. Janina Ramirez, cultuurhistoricus aan de universiteit van Oxford, geeft in dit boek een verfrissende, nieuwe kijk op de middeleeuwen. Vrouwen waren helemaal geen passieve prinsesjes die braaf zaten te wachten tot hun stoere ridder weer thuis zou komen! Ramirez gebruikt archeologische sporen en historische bronnen om aan te tonen dat ze een stuk machtiger waren dan we tijdens onze geschiedenislessen hebben geleerd."

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

 

Boekcover Femina - Janina Remirez

Femina - Janina Remirez.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.