Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 08 april 2022 @ 00:02 door Travelboy , 314 keer bekeken

Achter de heuvels gaat over een man die zijn vrouw verlaat voor een nieuwe liefde: een man uit Curaçao. De roman is niet alleen boeiend en knap geschreven, maar ook een belangrijk signaal in een tijd dat de tolerantie voor homoseksualiteit daalt en de meeste biseksuele mannen liever zwijgen over hun seksuele identiteit.

 

 

De ik-figuur is een theoretisch wiskundige die getrouwd is en twee dochters heeft. Alles verandert wanneer hij in de buurt van een parkeerplaats, in een schemerzone ‘achter de heuvels’, een homo-ontmoetingsplaats ontdekt. Daar wordt hij verliefd op Doiko, een Antilliaanse man die een onweerstaanbare aantrekkingskracht op hem heeft. Aanvankelijk leidt hij een dubbelleven, maar na enige tijd biecht hij thuis zijn geheim op. Hij verlaat zijn gezin en begint een onstuimige verhouding met Doiko. Terwijl hij zichzelf beschouwt als het toppunt van rationaliteit, is Doiko zijn tegenpool: direct en onvoorspelbaar, beschadigd maar krachtig, zorgzaam maar soms ook agressief.

 

Achter de heuvels is een roman over de krachtmeting tussen hetero- en homoseksuele gevoelens, tussen de koelte van Nederland en de zonnige warmte van Curaçao, tussen wetenschappelijke rationaliteit en de wijsheid van de straat.

 

Mannen die een relatie hebben met een vrouw terwijl ze ook seks met mannen hebben – het komt vaak voor, vaker dan je denkt. Dat maakt deze openhartige, seksueel geladen roman niet alleen relevant voor homo- en biseksuele mannen, maar ook voor heteroseksuele vrouwen.

 

Een juweel van een roman over een universeel thema: de liefde.

 

Koop bij Bruna



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.