Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 17 april 2023 @ 04:06 door Travelboy , 155 keer bekeken

Deze autobiografische graphic novel was oorspronkelijk bedoeld voor Maia’s familie, die wou hen uitleggen wat het betekent non-binair en aseksueel te zijn. Gelukkig mogen wij allemaal meegenieten van dit prachtige boek.


 

Het is een coming of age verhaal, een zoektocht naar een seksuele identiteit, een groep om bij te horen. Die zoektocht verloopt met horten en stoten, is mooi en pijnlijk, hartverwarmend en hartverscheurend. Het is indrukwekkend hoe Maia dit alles in een chronologisch, vlot leesbaar en empowerend verhaal heeft weten te vatten. Indrukwekkend in woord én beeld.



De stijl (moedig, memoir en heldere, eenvoudige tekeningen) doet me wat aan Lucy Knisley denken, qua eerlijkheid en zelfreflectie moest ik ook aan Alison Bechdel denken.



Het lijkt me moeilijk om jezelf en het ingewikkelde proces van jezelf vinden in een duidelijk leesbaar boek te gieten. Kobabe doet dit op een geweldige manier. Ik werd al snel gegrepen door hun zoektocht, en las als een bezetene tot het boek uit was. Ik ben geraakt in mijn hart, opgeschud in mijn hoofd.



Iedereen is anders, etiketten kunnen veranderen, hokjes dienen om eruit los te breken. Ik wil Maia Kobabe bedanken voor dit ‘andere’ verhaal. En ik wil vooral nog veel meer van hen lezen!

 

bron: www.hebban.nl door Els Van Haute



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.