Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 07 november 2022 @ 00:02 door Travelboy , 210 keer bekeken

Deze week werd de website queerkinderboeken.nl gelanceerd, met de mooiste boeken over gender- en seksuele diversiteit. Voor kinderen zelf én om voor te lezen.

 

Docenten en andere deelnemers houden queer kinderboeken omhoog tijdens het congres over gender- en seksuele diversiteit in het primair onderwijs – FOTO Isabell Janssen – Outsider

 

De boeken bieden kinderen leesplezier, herkenning en ze laten zien dat jezelf zijn de normaalste zaak van de wereld is, wie je ook bent en op wie je ook verliefd wordt.

 

De boeken zijn geselecteerd op thema en leeftijd. Allerlei genres en niveaus uit de kinder- en jeugdliteratuur komen aan bod: prentenboeken, sprookjesbundels, AVI-boeken, non-fictie, dichtbundels en jeugdromans.

 

Op de website zijn niet alleen voorleesboeken te vinden, maar ook boeken die kinderen zélf kunnen lezen of die als aanvulling op de lesstof kunnen dienen. Leerkrachten en opvoeders kunnen er voorleesinspiratie opdoen en ontdekken welke titels niet mogen ontbreken in de schoolbibliotheek en boekenkast.

 

Queerkinderboeken.nl is een uitbreiding van het succesvolle queerboeken.nl. Die site richt zich op jongeren vanaf twaalf jaar, de nieuwe site richt zich op kinderen in de basisschoolleeftijd. De leestips zijn samengesteld door Zilveren Griffel-winnaar Pim Lammers en worden vier keer per jaar aangevuld met nieuwe boeken. Alle boeken zijn verkrijgbaar in je lokale (online) boekhandel of (school)bibliotheek.

 

De queerkinderboeken.nl is een samenwerking tussen COC Nederland, de Leescoalitie en IBBY-Nederland. De site werd gelanceerd tijdens een congres van COC Nederland en Rutgers over gender- en seksuele diversiteit in het primair onderwijs.

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.