Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 06 december 2022 @ 00:08 door Travelboy , 217 keer bekeken

Elias Mutor publiceerde onlangs zijn tweede boek, ditmaal een thriller: ‘De Buitenspelval’. Het boek gaat over de olifant in de kamer, over homoseksualiteit en over voetbal. Elias Mutor is de pseudoniem van Culemborger Gerrit-Jan van Herwaarden.

 

 

Hoewel fictie, komt het verhaal heel realistisch over, mede door de overtuigende personages en gebeurtenissen die verweven zijn met bekende voetbalfeitjes en voorvallen die werkelijk hebben plaatsgevonden.

 

Het verhaal begint met een macabere ontdekking. Als na bijna dertig jaar het lichaam van zijn oude voetbalmaatje Remco wordt gevonden zonder duidelijke verklaring van de politie, besluit garagehouder Borg zelf op zoek te gaan naar de doodsoorzaak.

 

Hij is ervan overtuigd dat zijn vriend niet gestorven is door een ongeluk of zelfmoord. Heeft zijn dood iets te maken meteen duister studentenleven in Amsterdam? Of moet Borg de oorzaak zoeken bij het Ajax van 1980,waarvan Remco hem vlak voor zijn dood een mysterieuze foto heeft gestuurd? En wat heeft homoseksualiteit er mee te maken?

 

Als hij eindelijk, geholpen door het toeval, uitvindt wie verantwoordelijk is voor de dood van zijn oude vriend, blijkt die ontdekking niet zonder gevaar te zijn. `De Buitenspelval’ is een boek dat lekker leest met spanning tot de laatste bladzijde en dat pijnlijk aantoont hoe bekrompen de verhouding tussen voetbal en homoseksualiteit nog altijd is.

 

bron: www.culemborgsecourant.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.