Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 27 september 2022 @ 00:02 door Travelboy , 240 keer bekeken

Eric schreef een boek over het ontdekken van zijn geaardheid in het Amsterdam van de jaren 80

 

In zijn boek Augustus gaat Buitenveldertbewoner Eric de Rooij (56) terug naar de Amsterdamse gayscene in de jaren tachtig.

 

null Beeld

 

 

Is dit Gimmick! maar dan gay?

 

“Nee, want Gimmick! van Joost Zwagerman speelt in een kunstenaarsentourage en daar komen allemaal bekende mensen in voor. Mijn boek gaat over twee jongens die uitgaan in Amsterdam en daar het homoleven ontdekken. Wat de boeken wel gemeen hebben is het uitgaan in de jaren tachtig, en het coming-of-age-genre.”

 

Is het allemaal echt gebeurd?

 

“De gewelddadige dood van een vriend, die ik beschrijf in de openingszin, wel, ja. En ik ging ook uit in de Reguliers en op het Rembrandtplein, maar er is ook veel fictief. Ik beschrijf eigenlijk een parallel leven, hoe mijn leven ook had kunnen zijn.”

 

De herkenbare details vliegen de lezer om de oren, heeft u zo’n goed geheugen?

 

“Net als schrijver Hans Warren, die de hoofdpersoon in het boek gaat opzoeken, houd ik een dagboek bij. Ik doe dat sinds 1987, dus daaruit heb ik kunnen putten. Andere dingen herinner ik me heel sterk, zoals de angst voor aids, terwijl ik nog niet eens seks had gehad.”

 

Is uw boek ook leuk voor hetero’s?

 

“Het is een verhaal over twee, eigenlijk drie jongens die zelfverraad plegen, een maskerade opvoeren, die doen alsof ze ergens niet bij willen horen maar dat eigenlijk wel willen. Ik hoor van verschillende geaardheden dat ze het met plezier hebben gelezen, daar houd ik me maar aan vast.”

 

brom: www.parool.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.