Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 05 mei 2024 @ 01:54 door Travelboy , 42 keer bekeken

Een Russische universiteitsstudent is veroordeeld tot 15 dagen gevangenisstraf wegens “het vertonen van LGBT-symbolen”, meldde de persdienst van de rechtbank in Moskou vrijdag.

 

Danila Morozov. Photo: Higher School of Economics

 

Danila Morozov, 22, kreeg ook een boete van 50.000 roebel (€ 500) omdat hij “het Russische leger in diskrediet bracht” in berichten op zijn Telegram-kanaal, dat inmiddels is verwijderd.

 

Morozov is een student aan de Hogere School voor Economie en lid van het Jeugdparlement, een adviesorgaan van de Russische Staatsdoema.

 

Na de uitspraak van het Russische Hooggerechtshof in november, waarin de “internationale LGBT-beweging” als een “extremistische organisatie” werd beschouwd, kan het gebruik van queer-gerelateerde symbolen, zoals trotsvlaggen, nu worden gezien als “het tonen van extremistische symbolen”.

 

Dit is niet het eerste geval in zijn soort: in maart werd een man gearresteerd en beschuldigd van het gebruik van “extremistische symbolen” omdat hij naar verluidt een regenboogvlag-emoji had gestuurd in een privéchat. De nieuwe uitspraak, die queer-activisme in het land effectief verbiedt, leidde tot invallen op homo-locaties en boetes voor mensen die queer-vlaggen toonden of zelfs regenboogkleurige oorbellen droegen .

 

 

 

dit is een google translate vertaling

 

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.