Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 24 april 2024 @ 00:12 door Travelboy , 43 keer bekeken

Een advocatenkantoor in Londen heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse eigenaar van de dating-app Grindr. Het kantoor zegt de belangen te verdedigen van meer dan 670 app-gebruikers.

 

 

Het Advocatenkantoor Austen Hays kantoor beschuldigd Grindr van het overtreden van de wetgeving inzake gegevensbeschrming in Engeland, doordat de app onder meer de hiv-status van gebruikers met haar reclamepartners deelde. Volgens Austen Hays zijn mogelijk ook gegevens over de etniciteit van de gebruikers en gegevens over hun seksleven en/of seksuele geaardheid gedeeld.

 

Austen Hays is in gesprek met duizenden andere personen die geïnteresseerd zijn om zich bij de claim aan te sluiten. Het totale aantal eisers zou zeer groot kunnen zijn, gezien de omvang van het klantenbestand van Grindr. De rechtszaak richt zich op de periodes vóór 3 april 2018 en tussen 25 mei 2018 en 7 april 2020. Daarna veranderde Grindr de manier waarop de app toestemming van gebruikers verzamelt.

 

Compensatie

 

Chaya Hanoomanjee, algemeen directeur van Austen Hays en de advocaat die de claim leidt, zei: ‘Onze cliënten hebben aanzienlijke problemen ervaren omdat hun zeer gevoelige en privé-informatie zonder hun toestemming werd gedeeld, en velen hebben als gevolg daarvan gevoelens van angst, schaamte en angst ervaren.’

 

‘Grindr is het verschuldigd aan de lhbti-plus-gemeenschap die zij dient om degenen wier gegevens in gevaar zijn gebracht en als gevolg daarvan in nood zijn geraakt, te compenseren en om ervoor te zorgen dat al haar gebruikers veilig zijn tijdens het gebruik van de app, waar ze ook zijn, zonder angst dat hun gegevens zouden kunnen worden gestolen. gedeeld met derden.’

 

Grindr ontkent

 

Grindr zelf wijst de beschuldigingen krachtig af. Het bedrijf zegt dat het ‘trots is op ons wereldwijde gegevensbeschermingsprogramma’ en ‘gegevensbescherming zeer serieus neemt’.

 

‘We zijn toegewijd aan het beschermen van de gegevens van onze gebruikers en het naleven van alle toepasselijke regelgeving inzake gegevensbescherming, ook in het Verenigd Koninkrijk’, zei een woordvoerder tegen The Guardian. ‘We zijn van plan krachtig te reageren op deze beschuldiging, die gebaseerd is op een verkeerde voorstelling van zaken van meer dan vier jaar geleden.’

 

Grootste

 

De datingapp Grindr is populair onder homo- en biseksuele mannen en werd in 2009 opgericht om het voor homomannen makkelijker te maken om te daten. Volgens eigen informatie is het in Los Angeles gevestigde bedrijf nu ’s werelds grootste dating-app voor homo- en biseksuele mannen, trans- en queer-mensen met miljoenen gebruikers.

 

bron: www.rozegolf.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.