Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 07 mei 2024 @ 00:23 door Travelboy , 127 keer bekeken

Al scoren ze niet meer de hits uit het begin van hun carrière, de Pet Shop Boys zijn nog altijd zeer productief (en zeer populair, want hun concert in AFAS Live is helemaal uitverkocht). Onlangs zond de BBC een documentaire uit, waarbij Neil Tennant en Chris Lowe terugblikken op hun carrière. Die staat nu online, je bekijkt ‘m hier.

 

Pet Shop Boys - Then & Now

 

In het begin van de jaren tachtig richtten popjournalist Neil Tennant en architect Chris Lowe de Pet Shop Boys op, waarna ze als duo voorzichtig hun muzikale mogelijkheden begonnen te verkennen. Tennant zocht naar zijn stem en Lowe naar de juiste elektronische klanken.

hitmachine 

 

Na een valse start braken ze in 1985 door met ‘West End Girls’, dat een jaar later ook in ons land een hit werd. Vele hits volgden, waaronder ‘Suburbia’, ‘It’s a Sin’, ‘Domino Dancing’ en ‘Go West’. De laatste keer dat de Pet Shop Boys in de Nederlandse Top 40 stonden, was in 1999 met ‘New York City Boy’ (als je ‘She’s Madonna’ van Robbie Williams uit 2007 niet meerekent, want ook daaraan hebben ze meegewerkt).

 

Hoewel de hits dus al jaren uitblijven, brengen Tennant en Lowe nog regelmatig albums uit, waarvan de laatste op 26 april verscheen. Op Nonetheless staan tien tracks, waaronder ‘Dancing Star’ met een video waarin danser Rudolph Nureyev wordt geëerd.

 

then & now 

 

Ter gelegenheid van Nonetheless spraken de makers van de BBC-documentaire Then & Now Tennant en Lowe, plus een handvol andere prominenten uit het muziekvak. Het resultaat is een video van 77 minuten, die in twee delen op YouTube is verschenen.

 

De Pet Shop Boys blikken terug op het begin van hun carrière en luisteren naar audiotapes met daarop demo’s. Ook zijn er beelden te zien van oude en recente optredens.

 

geknipt 

 

Gezien het commentaar onder de video’s heeft YouTube behoorlijk in de docu zitten knippen, maar desondanks valt er nog genoeg interessants te zien en te horen. Bekijk Then & Now hieronder!

 

 

 


Lees ook



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.